Відмінна робота патрульних Львова: інспектори врятували чоловіка з палаючої квартири та допомогли евакуювати понад 30 людей

Майже о першій годині ночі патрульні отримали виклик про пожежу — палала квартира на 14 поверсі будинку, що на вулиці Науковій. Два екіпажі патрульної поліції прибули на виклик за лічені хвилини й негайно піднялися до місця загоряння.

На поверсі патрульні почули крики про допомогу, але нічого не бачили через сильне задимлення. Інспектори присіли на підлогу, схопилися одне за одного, й у такий спосіб діставали з палаючої квартири її власника.

“Було дуже важко. Ми намагалися подбати й про власну безпеку й про те, як врятувати чоловіка”, — розповідає один з патрульних.

За лічені хвилини його вдалося витягнути на балкон. У 69-річного громадянина були опіки, він важко дихав. Патрульні винесли чоловіка з будинку. Потому врятованого шпиталізували до лікарні.

Тим часом патрульні долучилися до евакуації людей з будинку. Завдяки спільним зусиллям патрульних та працівників ДСНС з багатоповерхівки вдалося вивести понад 30 осіб.

Як з’ясувалося згодом, причиною пожежі став обігрівач від якого загорілася ковдра.

Ми пишаємося роботою наших колег, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували людину! Дякуємо!