Підкорювач висоти: чоловіка, що з невідомих причин опинився на стіні поміж балконами багатоповерхівки, рятували сумські патрульні

Про людину, яка спускається з 9 поверху будинку поміж балконами, патрульним повідомили очевидці події.

Коли на місце прибули поліцейські, чоловік уже перебував на 5 поверсі. Інспектори негайно викликали рятувальників та швидку. Самі ж кинулися на допомогу екстремалу. Охоронцям порядку вдалося потрапити до однієї з квартир, повз яку спускався громадянин.

“Ми вийшли на балкон та почали говорити з ним. Чоловік не йшов на контакт. Його поведінка не відповідала обстановці. Мені здається, що він не розумів, де зараз, та що взагалі відбувається. Декілька разів він просто хотів продовжити спускатися вниз, водночас, навіть не дивився, чи є під ногами опора”, — пригадує патрульний Олександр Андрєєв.

Зрештою, інспекторам все ж таки вдалося затягнули його всередину.

30-річний сумчанин зізнався, що на даху будинку вживав наркотичні речовини. Від цього в нього почалися галюцинації й він втратив орієнтацію в просторі. Якоїсь миті чоловікові здалося, що його хтось наздоганяє, й він почав втікати. Так і опинився ззовні між балконами багатоповерхівки.

Патрульні з’ясували, що раніше чоловік вже притягувався до відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотичних речовин.

До того ж це був не перший випадок, коли громадянин підкорював висоту. На початку січня цього року, патрульні та рятувальники вже знімали його з дерева, тоді він не міг самостійно спуститися.

Охоронці порядку доставили чоловіка до медичного закладу для проведення обстеження, після чого передали слідчим відділку поліції.