День безпечного інтернету від патрульної поліції Львова

Патрульні поліцейські провели відкриті інтерактивні уроки з кібербезпеки у 7 школах Львова. 6 лютого 2018 року в світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом “Створюй, спілкуйся та поважай: кращий інтернет починається з тобою”.

Старшокласники з поліцейськими говорили про користь і загрози інтернету. Розділившись на кілька груп, вони опрацювали можливі небезпеки в мережі інтернет. Підлітки з цікавістю переглянули тематичне відео про те, як шахраї, під фейковими акаунтами, виманюють у неповнолітніх інтимні фото, а потім вимагають гроші, щоб не виставляти їх в мережу. Кожен поділився враженнями від переглянутого.

Також обговорили питання кіберзлочинності та відповідальності за неї. Разом зі школярами патрульні сформували основні правила безпечної поведінки в інтернеті.

В одній зі шкіл лекції пройшли українською та англійською мовами. З учнями зустрілися також поліцейські Великобританії та Швеції.

Відвідали заняття та ще й отримали від патрульних браслети #StopBullying 335 учнів 7-11 класів. Тепер вони ділитимуться набутим досвідом зі своїми однолітками.