“Піддатися, щоб перемогти”: відбувся перший в Україні чемпіонат з джіу-джитсу серед патрульних поліцейських

Кращі з кращих патрульних країни зібралися сьогодні у столиці, аби позмагатися у досить цікавому і непростому виді спорту — джіу-джитсу.

Це японське бойове мистецтво, яке вивчає техніку ведення ближнього бою з одним або кількома суперниками, зі зброєю та без неї. Головний принцип цього виду спорту: “піддатися, щоб перемогти”. Тобто майстер джіу-джитсу поступається натиску супротивника до тих пір, поки той не опиниться у пастці, а тоді звертає дії ворога проти нього самого.

Джіу-джитсу — це, насамперед, самооборона та спорт, який загартовує характер. Для патрульних поліцейських, які займаються цим бойовим мистецтвом, це можливість розвиватися, вдосконалювати фізичну форму, аби в майбутньому застосовувати нові знання та вміння у своїй роботі й вміти захистити, як громадян, так і себе та свого напарника.

Дев’яносто шість учасників (91 чоловік та 5 жінок) з 14 управлінь патрульної поліції сьогодні показували наскільки майстерно вони володіють технікою цього бойового мистецтва. Звісно, перемогу отримали найкращі.

Чоловіки змагалися у 6 вагових категоріях — до 62 кг, до 69 кг, до 77 кг, до 85 кг, до 94 кг та понад 94 кг. Жінки у ваговій категорії — до 60 кг.

Оцінювали учасників чемпіонату справжні професіонали, судді міжнародної категорії по джіу-джитсу з Асоціації джіу-джитсу України.

У результаті 3 місце серед жінок посіла Мущинська Оксана з Полтави, 2 місце Красуля Лілія з Сум та перемогу здобула Мілокулова Ольга з Полтави.

Призові місця серед чоловіків: у ваговій категорій до 62 кг 3 місце посів Чувпенюк Іван (Рівне), 2 місце — Головань Сергій (Суми) та 1 місце Жупан В’ячеслав (Хмельницький). У ваговій категорії до 69 кг 3 місце дісталося Подмазко Геннадію з Одеси, 2 місце — Жадан Віталій з Києва та першість отримав Ліснічук Андрій з Рівного. Вагова категорія до 77 кг: 3 місце Зубчук Богдан — Бориспіль, 2 місце посів Фургалець Роман з Києва та 1 місце — Геворгян Геворг (Полтава). У ваговій категорії до 85 кг 3 місце дісталося Соломко Олегу з Кривого Рогу, 2 місце — Федоруку Віктору, а перемогу отримав Кіндюшенко Андрій з Києва.

У ваговій категорії до 94 кг визначили такі призові місця: 3 місце Король Олександр (Кропивницький), 2 місце Карпо Василь (Київ) та 1 місце Матвієнко Микола (Київ). І у ваговій категорії понад 94 кг 3 місце здобув Костильов Артур (Полтава), 2 місце — Сірооченко Станіслав (Київ) та 1 місце Левченко Володимир (Полтава).

У командному залiку 3 мiсце посiла команда Управління патрульної поліції в Сумській області, 2 — Управління патрульної поліції в Полтавській області, 1 — Управління патрульної поліції Києва

Привітав учасників чемпіонату заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич: “Такі заходи показують, що ви єдина команда, що ви розвиваєте і популяризуєте спорт у лавах поліції. Головна мета для поліцейського — це захист громадян. Але, щоб захищати громадян, треба, насамперед, уміти захистити себе і свого напарника. Патрульні поліцейські не стоять на місці, розвиваються і показують приклад іншим. І ви це робите вдало”.

Начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков побажав учасникам не зупинятися на досягнутому й розвиватися: “Ми рухаємося вперед і наша спільна мета зараз — максимально розвивати різні види спорту. Завдяки таким заходам ви об’єднуєтеся і формуєте єдину дружню сім’ю патрульної поліції. Запам’ятайте, є добро, і є зло, а ви — маленька тонка синя лінія між ними”.

Вітаємо переможців, дякуємо всім учасникам і бажаємо наснаги, нових перемог та незламності духу!