Обмінюємося досвідом із закордонними колегами, вчимося новому та покращуємо свої вміння

Офіційна делегація представників Департаменту патрульної поліції у складі заступника начальника Департаменту патрульної поліції Вадима Зеленського, заступника начальника відділу тактичної підготовки Управління патрульної поліції Києва Андрія Коршака, патрульного поліцейського Києва Сергія Романова, патрульних поліцейських з Харкова Ігоря Лісицина та Дмитра Давидкова, а також патрульного з Одеси Володимира Федоровського, відвідала м. Х’юстон (штат Техас, США). Поїздка тривала з 2 по 17 грудня 2017 року, а її метою був обмін досвідом, а також проходження тренінгів учасниками делегації.

Представники патрульної поліції пройшли базовий тренінг з роботи на масових заходах та спостерігали за процесом підготовки до тренінгу інструкторами Поліцейської академії м. Х’юстон. Під час тренінгу вони ознайомилися з методиками та практиками використання різних видів формацій, ударів кийком, спеціальних засобів та взаємодії з кінним патрулем на масових заходах.

Також делегація відвідала Спілку офіцерів поліції Департаменту поліції м. Х’юстон та пройшла навчання з використання спеціальних засобів на масових заходах.

А от під час візиту до вертолітного підрозділу Департаменту поліції м. Х’юстон, поліцейські ознайомилася з наявними ресурсами підрозділу та взяли участь у показовому повітряному патрулюванні містом.

Під час патрулювання тамтешніми поліцейськими 3-го та 6-го районів міста, члени української делегації були присутні там в якості спостерігачів. До того ж вони ще мали змогу спостерігати, як працює група з роботи на масових заходах під час демонстрацій в центрі міста.

Насамкінець учасники делегації пройшли тренінг посиленої складності з роботи на масових заходах. Під час тренінгу вони відпрацьовували сценарії, спрямовані на прийняття рішень в умовах стресу.

Дякуємо нашим партнерам та друзям з Х’юстона, які проводили навчання, поділилися досвідом та передали свої знання і навички патрульним з України.