Департамент патрульної поліції ініціював проведення комплексу заходів “Перевізник — зима”

З 17 листопада до 17 грудня 2017 року, по всій Україні проводитиметься комплекс цільових заходів “Перевізник — зима”, ініціатором яких є Департамент патрульної поліції. Заходи спрямовані на дотримання перевізниками вимог ПДР та Правил перевезення пасажирів.

Основною метою таких заходів є посилення контролю за безпекою дорожнього руху під час перевезення пасажирів, запобігання виникненню надзвичайних подій під час здійснення таких перевезень та дотримання законодавства у зазначеній сфері.

Наголошуємо, що особливу увагу приділятимуть питанням підготовки автотранспорту, що здійснює перевезення пасажирів, до використання в осінньо-зимовий період (заміни шин на зимові, справність приладів обігріву скла та салону, організація передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв).

З цією метою патрульні проводитимуть інструктажі з перевізниками та водіями щодо неухильного дотримання вимог ПДР та Правил перевезення пасажирів. Також буде організовано роботу спільних мобільних груп, до складу яких входитимуть представники територіальних підрозділів Укртрансбезпеки, засобів масової інформації, та громадських організацій.

Робота цих груп, насамперед, спрямована на виявлення порушень під час здійснення нерегулярних пасажирських перевезень.

Також до проведення цих заходів буде залучено представників державних контролюючих органів, органів влади та місцевого самоврядування, громадських організацій.

photo_2017-11-17_17-38-51