Патрульні склали 5 адмінматеріалів на нетверезого водія, авто якого перевернулось під час переслідування

Важко передбачити, які наслідки міг би спричинити нетверезий водій, якби його вчасно не виявили сумські патрульні.

Уночі патруль помітив автомобіль Volkswagen Polo, який рухався смугою зустрічного руху. Інспектори патрульної поліції подали водію сигнал про зупинку, однак той не реагував на їхні вимоги, натомість збільшив швидкість.

Під час переслідування водій ігнорував заборонний сигнал світлофора, виїжджав на смугу зустрічного руху та наражав на небезпеку оточуючих.

21728609_529950224020321_4238542873842750383_o

Поліцейські намагались зупинити правопорушника й одночасно попереджали оточуючих про рух непередбачуваного водія.

На перехресті з вулицею Герасима Кондратьєва втікач врізався у бордюрний камінь, та навіть після цього чоловік не зупинився, а знову кинувся навтьоки.

Зрештою втікач не впорався з керуванням і його автомобіль перевернувся. Чоловік рушив заднім ходом, але заїхав на бордюр і пошкодив його.
За кермом перебував 28-річний громадянин. Тілесних ушкоджень він не отримав, але мав ознаки алкогольного сп’яніння. Водійського посвідчення він ще й не отримував.

У медичному закладі в крові громадянина виявили 0,66 проміле алкоголю.

Інспектори патрульної поліції склали на чоловіка 5 адмінматеріалів: адмінпротоколи за ст. 130 (Керування в стані сп’яніння), ст. 139 (Пошкодження дорожніх споруд), ст. 124 (Вчинення ДТП), ст. 122–2 (Невиконання законних вимог про зупинку) та адмінпостанову за ч. 2 ст. 126 (Керування особою, яка не має права керування) КУпАП. Автомобіль евакуювано на штрафмайданчик, а правопорушника відсторонили від керування.