У Миколаєві нетверезий водій отримав протокол від патрульних, після чого спробував втекти: інспектори зупинили правопорушника

Тест на стан сп’яніння показав у водія 1,45 проміле алкоголю, однак чоловік скаржився: “Якби патрульні не заважали, все було б нормально”.

На проспекті Героїв України за порушення ПДР патрульні зупинили авто ВАЗ-2107. Під час спілкування інспектори одразу помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Однак пройти тест на стан сп’яніння на місці чи в медичному закладі чоловік відмовився. На порушника охоронці порядку склали адмінматеріали за керування в стані алкогольного сп’яніння (ст. 130 КУпАП). Також патрульні повідомили чоловіка, що вони відстороняють його від керування автомобілем, а транспортний засіб доставлять на штрафмайданчик.

Поки охоронці порядку чекали на евакуатор, водій порпався у салоні авто, а потім різко натиснув на педаль газу й почав втікати. Патрульні миттєво зреагували на такі дії порушника й швидко наздогнали та заблокували ВАЗ-2107. Цього разу водій погодився пройти тест на стан сп’яніння й результат виявився позитивним — 1,45 проміле алкоголю.

На чоловіка інспектори склали адмінматеріали за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння та без посвідчення водія, адже воно було вилучено раніше. Транспортний засіб ВАЗ-2107 доставили для зберігання на штрафмайданчик.