Дитина плакала й ледь не випала з вікна: у Луцьку патрульні допомогли двом хлопчикам, яких зачинили в квартирі самих

Поліцейським надійшов виклик про те, що в квартирі на 7 поверсі на підвіконні сидить дитина й плаче.

Екіпаж патрульних негайно прибув на місце події – проспект Соборності. Інспектори встановили у якій квартирі перебуває дитина і змогли поспілкуватися через замкнені двері. Як з’ясувалося, у помешканні було двоє хлопчиків, віком 4 та 5 років. Діти розповіли, що бабуся залишила їх у знайомої, але жінка кудись пішла. Вони в квартирі самі, двері відчинити не можуть та хочуть їсти.

Охоронці порядку заспокоювали дітей й одночасно викликали на місце рятувальників. Згодом прибула власниця квартири. Жінка розповіла, що дітей їй лишила знайома та пояснила: “Я виходила у справах, тож залишила хлопчиків у квартирі самих”.

Інспектори увійшли до помешкання й подбали про безпеку дітей та заспокоїли їх. Патрульний Володимир, що виїжджав тоді на виклик, розповідає: “Молодший хлопець, який виглядав з вікна 7 поверху, справді міг випасти, адже нижня частина вікна була відчинена. Тому дякуємо небайдужим громадянам, які повідомили про інцидент спецлінії 102”.

Патрульні провели з дітьми профілактичну бесіду. Також зібрали всі необхідні матеріали, відібрали заяви та пояснення й передали їх у сектор ювенальної превенції.