Керівництво патрульної поліції зацікавлено у громадських ініціативах, спрямованих на те, щоб зробити українські міста та дороги безпечнішими

Патрульна поліція надаватиме свою експертну допомогу під час поширення важливої інформації щодо ПДР в рамках проекту Н-Road.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, взяв участь в обговоренні проблем безпеки дорожнього руху у рамках проекту «Н-Road». У зустрічі із представниками ЗМІ взяли участь також віце-президент Національного комітету спорту інвалідів України Оксана Скугарева, маркетинг продукт-менеджер штаб-квартири Hyundai Motor Company CIS & Eastern Europe Regional Headquarters містер Кріс Кім і Генеральний директор Хюндай Мотор Україна Ігор Гладковський.
“Лише за 1 півріччя 2017 року на території України стались понад 76000 ДТП, зафіксовано 15000 травмованих і 1377 загиблих”, — зазначив Олексій Білошицький. Він наголосив: аварійність на українських дорогах залишається високою навіть попри посилення відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Патрульна поліція зайняла активну позицію в боротьбі з цією проблемою.

IMG_3180 (3)

Олексій Білошицький пояснив: проблему аварійності на українських дорогах можна вирішити, якщо консолідувати зусилля відповідних служб і громадян. “Сьогодні наше законодавство не дає патрульним поліцейським всього інструментарію для тотальної перевірки водіїв на стан алкогольного сп’яніння. Досвід аналогічних структур у Європейських країнах свідчить про дієвість і високий рівень результативності даної системи. Принцип невідворотності покарання буде діяти, коли законодавець внесе додатки до відповідних законних актів для розширення повноважень патрульних поліцейських щодо перевірки водіїв на стан алкогольного сп’яніння”, — розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції під час прес-конференції.
Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції зауважив, що сьогодні вже працює Дорожня поліція, зоною відповідальності якої є дороги міжнародного та національного значення.

IMG_3232 (3)

IMG_3038 (2)