Чоловік не реагував на попередження патрульних не спускати собак.

Спочатку наїхав на паркан сусідки, а потім намагався залякати поліцейських

Ввечері, патрульні поліцейські прибули на виклик до одного з житлових районів м. Харкова. Жінка поскаржилась на чоловіка, який на своїй автівці в’їхав у її паркан. Потім заявниця перелякано розповіла про те, що цей чоловік ходить по вулиці попід парканами із предметом, схожим на гвинтівку.

На місці події дійсно перебував господар автомобіля. Під час огляду авто, патрульні виявили предмет, схожий на пневматичну гвинтівку.

Поки тривали процесуальні дії, господар автомобілю пішов до своєї садиби та зачинив хвіртку. Невдовзі почувся гавкіт собак. Патрульні попередили декілька разів про те, що не варто випускати собак із двору, навіть намагалися притримати хвіртку.

Але господар садиби таки відчинив ворота та утримував двох великих собак невизначеної породи, які постійно гавкали і намагалися вирватись. Чолов’яга спустив їх і один собака одразу накинувся на поліцейських. Патрульний був вимушений використати вогнепальну зброю для знешкодження агресивної тварини, яка становила небезпеку для життя та здоров’я не тільки правоохоронців, а й інших громадян.

На місце події прибула слідчо-оперативна група.