У Харкові сумські патрульні допомогли жінці, яка отримала складну травму внаслідок ДТП

22 та 23 червня сумські патрульні брали участь у тренінгу-семінарі “Захист професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні: протидія безкарності”, що проходив у Харкові.
Увечері 22 червня, сумські патрульні поліцейські Анна Лемешко, Наталія Тютченко та Оксана Павленко їхали в тролейбусі до місця проживання. Раптово патрульні, як і інші пасажири, почули крики жінки, яка щойно вийшла з транспортного засобу на зупинці.

67-річна громадянка опинилася під колесами тролейбуса й внаслідок цього отримала відкритий перелом нижньої кінцівки. Усі обставини цієї події наразі встановлюються. Допомагати потерпілій одразу кинулися сумські патрульні.

“Ми побачили закривавлену жінку й одразу почали надавати їй першу домедичну допомогу. Оскільки під рукою не було аптечки, ми вирішили зупинити кровотечу своїми пасками, які почали накладати замість джгута. Нам допомагали також інші пасажири”, – розповідає Оксана Павленко.

Інспектори викликали на місце події харківських патрульних, швидку допомогу та родичів потерпілої.

“Жінка втратила багато крові. Критичною ситуація стала тоді, коли потерпіла почала втрачати свідомість. Ми намагалися постійно спілкуватися з нею, не даючи можливості закрити очі. Згодом, на місце автопригоди прибули медики, які шпиталізували її до лікарні”, – додають Анна Лемешко та Наталія Тютченко.

Своїми вчасними та професійними діями сумські патрульні викликали неабияке захоплення у перехожих та пасажирів тролейбусу.

Управління патрульної поліції в місті Суми пишається своїми патрульними, які вкотре довели: незважаючи на час, місце та обставини, вони завжди готові прийти на допомогу!
Служити та захищати — це не лише гучні слова, це реальні дії, які змінюють країну!

19437676_1901290146806177_3451617648250624851_n