Одеські патрульні виявили водія, що двічі за день сідав за кермо у нетверезому стані

Нетверезий водій за кермом автомобіля ВАЗ-2105 рухається Малиновським районом міста. Патрульні отримали таку інформацію ввечері 15 червня та майже одразу виявили вказаний транспортний засіб у напрямку виїзду з міста. Оскільки водій не зреагував на вимогу про зупинку, охоронці порядку почали переслідувати втікача та невдовзі зупинили авто шляхом блокування.

Водій за кермом ВАЗ-2105 мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Це помітили патрульні та запропонували чоловікові пройти освідування, на що той погодився.

Результат тесту вразив охоронців порядку — виявили 3,10 проміле алкоголю в крові водія, а це майже у 19 разів перевищує допустиму норму.

Як виявилося згодом, того дня, приблизно опівдні, інший екіпаж патрульних уже складав адмінматеріали на цього ж водія за керування у стані сп’яніння (ст. 130 КУпАП). Тоді охоронці порядку відсторонили нетверезого порушника від керування та передали право керування транспортним засобом тверезому водієві. Проте за кілька годин нетверезий водій знову сів за кермо.

За свої дії порушник отримав ряд адмінматеріалів: за ч. 2 ст. 130 (Повторне протягом року керування у стані сп’яніння), ч. 1 ст. 126 (Керування без відповідних документів), оскільки водій не надав жодних документів та ст. 122-4 (Невиконання водієм вимог про зупинку) КУпАП.

Інспектори вдруге за день відсторонили водія в стані сп’яніння від керування. Автомобіль ВАЗ-2105 доставили для зберігання на штрафмайданчик.