Завдяки небайдужому громадянину, запорізькі патрульні зупинили водія, ступінь сп’яніння якого у майже 17,5 разів перевищував допустиму норму

25 квітня, близько 15-ї години, екіпаж отримав інформацію про те, що островом Хортиця рухається автомобіль ЗАЗ-1102, водій якого, ймовірно, нетверезий. “Чоловік за кермом небезпечно маневрує на дорозі та постійно наїжджає на бордюри”, — додав заявник.

Патрульні передали орієнтування на транспортний засіб іншим екіпажам. Уже за 10 хвилин поліцейські виявили вказане авто та подали водієві сигнал про зупинку. На вимогу інспекторів чоловік ніяк не зреагував і продовжував рух, однак невдовзі зупинив транспортний засіб, вийшов з авто та спробував утекти. Охоронці порядку втікача затримали, застосувавши до нього спецзасіб — кайданки.

У 29-річного громадянина не було при собі посвідчення водія, до того ж чоловік мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Водій не заперечував, що вживав алкоголь та повідомив патрульним, що позбавлений права керування за те, що сідав за кермо напідпитку. Інспектори перевірили інформацію та встановили, що чоловік дійсно позбавлений права керування строком на 1 рік, з жовтня 2016 року. За це на нього винесли постанову за ч.3 ст.126 (Керування ТЗ особою, яка позбавлена права керування) КУпАП.

Водій погодився пройти огляд на стан сп’яніння у присутності 2 свідків. Результат тесту вразив і патрульних і свідків — виявили 3,5 проміле алкоголю в крові чоловіка, а це майже в 17,5 разів перевищує допустиму норму. Інспектори склали на водія адмінпротокол за ч.2 ст. 130 (Повторне протягом року керування у стані сп’яніння).

Автомобіль ЗАЗ-1102 евакуювали для зберігання на штрафмайданчик.

photo_2017-04-27_09-56-26