Черкаських патрульних звинувачують у перевищенні службових повноважень

У січні 2017 року службі 102 надійшов виклик від місцевих жителів про те, що нетверезий чоловік чіпляється до перехожих та наніс тілесні ушкодження дівчині.

По прибуттю патрульних поліцейських за адресою, громадянин продовжував поводитись неадекватно. У присутності заявників та свідків інспектори відібрали пояснення. Коли чоловік знову спробував вдарити перехожу жінку, до нього застосували спецзасіб — кайданки. Після чого особу доставили до Черкаського наркодиспансеру.

Однак черкасець відмовився проходити освідування на вміст алкоголю в крові та забажав, аби його оглянули медики 3-ї міської лікарні. Та чоловік і там продовжував чинити протиправні дії, ображати лайкою, як працівників лікарні так і самих поліцейських.

Доставивши особу до міського відділу поліції на порушника склали адміністративні матеріали за ст. 173 та ст. 185 КУпАП. Тоді чоловік звернувся до патрульних з проханням відвезти його до компанії друзів, з якими до цього святкував корпоратив, бо там він залишив свої речі. Відповідно ст. 41 Закону України “Про Національну поліцію” правоохоронці проявили такий вид заходу, як поліцейське піклування та доставили містянина до одного із розважальних закладів, де і залишили.

За кілька місяців ця справа набула резонансного характеру. Черкащанин звернувся до прокуратури із заявою, що поліцейські вчинили протиправні дії, а також заволоділи його грошима та мобільним телефоном.

Прокуратура Черкаської області повідомила про підозру чотирьом працівникам Управління патрульної поліції.
Відділом моніторингу Патрульної поліції проводилась перевірка, за результатами якої спростувати чи підтвердити даний факт, ми не можемо, оскільки це підвідомчість суду.

На даний час працівники патрульної поліції відсторонені від служби. Міри запобіжного заходу обиратимуть у вівторок, 18 квітня, в Придніпровському суді міста Черкаси.

Ми оприлюднюємо відео на якому чітко видно поведінку чоловіка та дії поліцейських. Попереджаємо, на відео присутня ненормативна лексика!