Відео переслідування: в Івано-Франківську патрульні зупинили нетверезого водія

У ніч на 14 березня водій Тoyota Rav4 на вулиці Коновальця привернув увагу поліцейських тим, що порушив ПДР. Вимогу інспекторів про зупинку водій не виконав, а навпаки — збільшив швидкість.

Втікача переслідували вулицями Сорохтея, Чорновола, Матейка, Коновальця, Петлюри. На вулиці Національної гвардії порушник заїхав до двору житлового будинку. З авто вибіг чоловік і спробував втекти до свого під’їзду, однак патрульні завадили йому.

Громадянин мав явні ознаки сп’яніння, втім, алкоголю у його крові не виявили. Патрульні запропонували чоловіку пройти тест на стан наркотичного сп’яніння, але отримали категоричну відмову.

Водійського посвідчення порушник при собі не мав і раніше вже притягувався до адміністративної відповідальності — минулого літа суд визнав його винним у керуванні в стані алкогольного сп’яніння, а за місяць до переслідування патрульні склали на водія адмінпротокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (Керування у стані сп’яніння). Суд ще не розглянув цю справу.

Цього разу патрульні винесли на громадянина адмінпостанову за ч. 1 ст. 126 КУпАП (Керування без відповідних документів) та склали адмінпротоколи за ст. 122-2 КУпАП (Невиконання вимоги про зупинку), ч. 4 ст. 122 КУпАП (Створення аварійної ситуації), ст. 185 КУпАП (Злісна непокора) і ч. 2 ст. 130 КУпАП (Керування у стані сп’яніння та відмова від проходження огляду).

Дивіться на відео, як патрульні наздоганяють порушника.