Чоловікові, що пропонував харківським патрульним хабара, загрожує кримінальна відповідальність

Інформацію про те, що за кермом автомобіля Volkswagen Jetta перебуває нетверезий водій, патрульні отримали 21 лютого, близько 20-ї години.

Схожий за орієнтуванням транспортний засіб, що рухався, порушуючи ПДР, перетнув подвійну суцільну смугу, інспектори зупинили на проспекті Тракторобудівників.

Під час спілкування із водієм Volkswagen Jetta інспектори помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Патрульні запропонували порушнику на місці пройти тест на стан алкогольного сп’яніння, однак громадянин відмовився. Натомість попросив інспекторів вимкнути нагрудні відеореєстратори, щоб домовитися про вирішення цього питання іншим шляхом.

Поліцейські відповіли відмовою, на що водій розлютився, почав агресивно поводитись і навіть намагався покинути місце події. Невдовзі на місце прибула дружина водія, яка намагалась його заспокоїти. Також приїхав невідомий громадянин, що представився другом порушника. Доки патрульні складали на водія Volkswagen Jetta адміністративний матеріал за ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП, товариш водія неодноразово та наполегливо пропонував інспекторам неправомірну вигоду. Зрештою, силоміць засунув у кишеню патрульному гроші.

Після неодноразового попередження громадянина про ознаки кримінального правопорушення у його діях, що передбачені ст. 369 (Пропозиція чи надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ, охоронці порядку чоловіка затримали. На місце події інспектори викликали слідчо-оперативну групу, яка зафіксувала надання неправомірної вигоди службовій особі. Усі обставини події з’ясовуються.