У Дніпрі відбулась церемонія прощання з патрульними, загиблими під час перестрілки зі злочинцем

26 вересня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе та Генеральний прокурор України Юрій Луценко взяли участь у траурних заходах з вшанування пам’яті загиблих поліцейських.

pm187image001

Посадовці поклали квіти до місця загибелі патрульних поблизу автовокзалу у Дніпрі.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що вчорашня трагедія — серйозне випробування для нової поліції. Молоді патрульні пожертвували свої життя, зіштовхнувшись з серйозним злочинцем.

pm791image002

“Ці життя, які вони віддали, мають стати елементом загальної боротьби та змін”, — сказав Арсен Аваков.

Вже найближчого парламентського тижня Міністерством внутрішніх справ буде внесено на розгляд Верховної Ради низку законопроектів, які посилять компоненту боротьби із злочинністю.

pm849image003

“Ми маємо розуміти глибину виклику, кинутого нам злочинністю, і відповісти на цей виклик дуже чіткою позицією боротьби”, — сказав Арсен Аваков.

Голова Нацполіції Хатія Деканоідзе висловила співчуття родинам загиблих та подякувала всім батькам, які, не дивлячись на небезпеку, відпустили своїх дітей служити у Національну поліцію України.

pm686image004

“Цей випадок для нас — переломний момент. І у цьому моменті нас підтримує весь силовий блок держави та її мешканці, яких захищають поліцейські”, — сказала Хатія Деканоідзе.

Міністр внутрішніх справ вручив нагородну зброю водію автобуса, який спробував зупинити вбивцю та подякував йому за небайдужість, мужність та громадянську свідомість.

pm822image005

“Я вдячний громадянину Дніпра за громадянську позицію, яку він проявив. Це справжній порив та громадянська позиція, яка вартує багато чого, незалежно від того, як би далі розвивалися події”, — сказав Арсен Аваков.

pm778image006

Родини загиблих правоохоронців отримають компенсацію у розмірі 720 тисяч гривень кожна. Крім того, їх сім’ям керівництво МВС планує виділити дві двокімнатні квартири.

Департамент комунікації МВС України