Нетверезі водії, патрулювання із Укртрансбезпекою та посилені патрулі: яким був Місяць безпеки дорожнього руху в Україні

З 12 серпня до 12 вересня патрульна поліція посилено працювала над тим, щоб зробити дорожній рух більш безпечним — заходи відбувались в усіх містах України, де функціонує патрульна поліція.

if2

У Черкасах за цей період патрульні виявили 125 фактів керування у стані сп’яніння, 265 випадків порушення правил обгону та 60 порушень під час перетину перехресть. Також інспектори виявили 13 автомобілів, які перебували в розшуку.

В Івано-Франківську полісмени перевірили 3312 транспортні засоби. За місяць патрульні склали 2833 постанов і протоколів, 105 з них — за керування у стані сп’яніння. За цей час задокументували 128 ДТП, 28 з них — з потрепілими. 12 ДТП сталися через вину нетверезих водіїв, у цих аваріях травмувалися 23 людини.

За час Місячника кременчуцькі патрульні склали 2212 адміністративні матеріали за порушення ПДР, 67 — за порушення правил обгону, 53 — за порушення правил проїзду перехресть. 207 адмінматеріалів склали на пішоходів. Протоколи за керування у стані сп’яніння отримали 115 водіїв. Полісмени Кременчука провели 2 спільні рейди з представниками Укратрансбезпеки. Зафіксували 3 факти пасажироперевезень без ліцензії.

У середньому, протягом Місячника, патрульні Луцька складали 70-80 адмінматеріалів за порушення ПДР за зміну. Всього виявили 2 225 порушень ПДР. Спільно з іншими підрозділами Національної поліції полісмени виявили 4 автомобілі, які перебували в розшуку. За цей час у місті трапились 113 ДТП, основними причинами яких патрульні називають недотримання дистанції (33 випадки), порушення правил маневрування (30 випадків) та перевищення швидкості (18 випадків). Також за цей період у Луцьку видали 2 приписи на усунення недоліків на дорогах поблизу шкіл, які виявили патрульні поліцейські.

Майже на 100 аварій менше трапилось протягом Місячника безпеки у Львові, порівняно з попереднім місяцем. Зменшилась також кількість ДТП з потерпілими. З 11 липня до 11 серпня таких аварій було 101, а протягом Місяця безпеки дорожнього руху — 79 ДТП.

У Полтаві патрульні за місяць виявили 2212 порушень ПДР. Одним із основних напрямів була превентивна діяльність. Протягом Місячника охоронці порядку відвідали 49 навчальних закладів, поспілкувались із понад 2000 дітей.

Зауважимо, що такі заходи триватимуть в майбутньому в усіх містах, де працює патрульна поліція.