У Луцьку патрульні проводять заняття з самооборони для жінок

27 серпня у Луцьку відбудеться заняття з самооборони для жінок. Проект ініціювала Патрульна поліція Луцька.

фотопетка

“Літньої пори зростає кількість правопорушень, пов’язаних з крадіжками прикрас та інших предметів, особливо в місцях скупчення людей та в нічний час. Жінки найчастіше стають жертвами таких правопорушень. Тож заняття покликані допомогти їм здобути необхідні навички самооборони, аби в разі чого захистити себе”, — пояснив начальник Управління патрульної поліції у місті Луцьку Олександр Вовченко.

Перше заняття відбулось 13 серпня. У ньому взяли участь понад 20 жінок віком від 14 до 57 років. Навчання проводив інспектор патрульної поліції, який володіє мистецтвом ізраїльської методики боротьби крав-мага — військовою системою рукопашного бою, спрямованій на швидку нейтралізацію загрози в умовах реального життя.

Він розповів: “Вся проблема в менталітеті. Вважається, що жінка беззахисна, слабка і вона є жертвою. Це не так. Жінці варто мати елементарні навички самооборони, але в першу чергу – не боятись захистити себе в разі потреби”.

Самі ж учасниці занять стверджують: цей досвід допомагає усвідомити, що жінка здатна себе захистити самостійно, але для цього потрібно позбутись страху і займатись спортом.

“Нещодавно, на вулиці Львівській, з жінки зірвали коштовний ланцюжок. Нападників наздогнали й затримали патрульні поліцейські. Добре, що потерпіла зорієнтувалась і зателефонувала службі 102. Але, як на мене, якби вона володіла прийомами боротьби, то і захиститись змогла б. Ситуації різні бувають, тож знати елементарні прийоми необхідно як жінкам, так і чоловікам”, — каже учасниця занять.

фотопеточка