Патрульні Львова зустрілись із активістами та журналістами під час Місяця безпеки дорожнього руху

16 серпня патрульні та представники Головного управління Національної поліції Львівщини зустрілись із активістами та журналістами, щоб обговорити безпеку на дорозі в рамках Місячника безпеки дорожнього руху. Проаналізувавши основні причини ДТП із загиблими, домовились розробити алгоритм заходів спільної боротьби із порушниками ПДР.

14039939_1584265465208553_5407832725350226673_n

До прикладу, через перевищення швидкості з серпня минулого року загинули 109 осіб, травмовались майже 800. 20 чоловік загинули через виїзд на смугу зустрічного руху, травмовались 157 осіб. Через порушення правил маневрування загинуло 15 осіб, травмувались — 178. Через нетверезих водіїв загинули 12 чоловік, 160 травмовано.

Заступник начальника Управління патрульної поліції у місті Львові Максим Підболячний зауважив, що з порушниками має боротись не лише патрульна поліція, але й журналісти, громадські активісти та решта громадян.

“Ми розробимо алгоритм, за яким громадяни зможуть поскаржитись патрульним на порушника ПДР, якщо в момент руху зафіксувати це на свій реєстратор. Чи буде достатньо відеофіксації і письмового пояснення від заявника — поки не готовий сказати. Зараз до нас не приходять масово такі звернення, до того ж, складно притягнути порушника до відповідальності у такому випадку. За потреби виділимо окрему людину у відділі адміністративної практики, яка опрацьовуватиме такі звернення”, — додав Максим Підболячний.

Також, учасники круглого столу домовились про спільні патрулювання, залучення активістів у якості свідків під час перевірки водіїв на стан сп’яніння.

На Львівщині з 12 серпня триває практичний етап Місячника безпеки дорожнього руху. Охоронці порядку посилено працюватимуть над стабілізацією аварійності, звертатимуть особливу увагу на виявлення нетверезих водіїв.