Патрульні почали роботу одразу в трьох містах Луганської області

22 травня у місті Сєвєродонецьку 149 патрульних поліцейських склали присягу на вірність українському народу. Майже 20% підрозділу — жінки.

start

У відкритті взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе, народний депутат України Мустафа Найєм, керівництво Головного управління Національної поліції в Луганській області, представники ЗСУ, силових структур та виконавчої влади.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, головне завдання поліції — відповідати довірі і сподіванням суспільства.

“Сьогодні ввечері ви вперше вийдете на патрулювання вулиць ваших міст. З цього дня ви будете служити цим людям: там, де потрібно — допомагати, там, де потрібно — бути суворими. Але головне — це забезпечити спокій та порядок”, — наголосив Арсен Аваков.

Він закликав мешканців Сєвєродонецька довіряти новим поліцейським і підтримати їх.

“Довіряйте їм. Допомагайте їм, і вони будуть відповідати вам тим самим”, — зазначив Арсен Аваков, додавши, що незабаром у кількох містах буде оголошено додатковий набір до місцевої поліції.

За словами голови Національної поліції України Хатії Деканоідзе, той факт, що нова патрульна поліція тепер є на Луганщині — це результат старань багатьох людей.

“Це праця нашої команди, яка працює над цим вже рік. І ми досягли того, що сьогодні в цьому місті стоїть нова поліція”, — наголосила Хатія Деканоідзе.

Глава відомства зазначила, що нова поліція — це не лише “нова форма, нова концепція, красиві машини і мигалки”.

“Це — абсолютно нові люди, які служать українському народу”, — підкреслила Хатія Деканоідзе.

“Головне, що ви абсолютно інші. Ви — так, можливо без досвіду, можливо з помилками — але повинні працювати завжди серцем і мудро”, — підкреслила Хатія Деканоідзе.

Обов’язки начальника Управління тимчасово виконуватиме лейтенант поліції Андрій Богуш.

Нагадаємо, Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Рубіжне стали 28-м, 29-м і 30-м містами відповідно, де запрацювала нова патрульна поліція. Вже сьогодні увечері 18 патрулів вийдуть на своє перше чергування.

13241237_1709312489338602