Автомобілі, евакуйовані за неправильне паркування, можна отримувати щодня

Водії щодня зможуть отримувати автомобілі, евакуйовані на штрафмайданчик за порушення правил паркування. Це можна зробити не лише в робочі дні з 9.00 до 18.00 та у суботу з 10.00 до 14.00, а й у неділю з 10.00 до 14.00 в Управлінні патрульної поліції міста Києва на вул. Народного Ополчення, 9 — за принципом єдиного вікна.

Таким чином, водії, чиї машини евакуювали у суботу ввечері або в неділю до обіду, зможуть забирати їх назад і в неділю, не чекаючи на понеділок. Завдяки цьому, у Києві налагоджено найпрозорішу клієнто-орієнтовану систему видачі евакуйованих автомобілів зі штрафмайданчиків.

На водія, який приїхав до Управління, виносять постанову, накладають штраф за порушення правил паркування й одразу оформлюють всі документи, необхідні для отримання автомобілю. Водій має можливість одразу сплатити штраф й затверджений державний тариф за евакуацію — на місці, в залі прийому громадян, через спеціальний електронний термінал. Реквізити штрафів й сплату за евакуацію вводити не потрібно — вони автоматично запрограмовані в терміналі. Після виконання цієї процедури водій може їхати на штрафмайданчик за своїм транспортним засобом. Жодних розрахунків готівкою на штрафмайданчику немає, всі оплати у безготівковій формі, в розмірах, визначених державним тарифом, направляються на рахунок державного підприємства МВС.

Нагадуємо, що відповідно до спільного наказу МВС та Мінекономіки, вартість послуг евакуатора складає: 720 гривень для автомобілів вагою до 2 тонн, 840 гривень для автомобілів вагою від 2 до 3 тонн і 1020 гривень — для автомобілів вагою важчих за 3 тонни. Щодо вартості зберігання авто на штрафмайданчику: згідно вказаного державного тарифу вона становить 144 гривні на добу за перші 7 діб зберігання та 24 гривні на добу — з 8-ї доби зберігання.

Патрульна поліція щодня вдосконалюється, щоб якнайкраще оберігати спокій та безпеку своїх громадян.