У Чернігові шахраї видурили у жінки 4 тисячі доларів: патрульні затримали їх

“Ваша донька потрапила до лікарні, терміново потрібні гроші на лікування”, — з такими словами звернувся телефоном до 63-річної жінки незнайомець. Налякана громадянка так розхвилювалася, що навіть не спробувала набрати доньку та з’ясувати, чи справді сталася біда. Натомість віддала незнайомій людині 4 тисячі доларів США. І лише потому дізналася, що з донькою все гаразд.

Зрозумівши, що стала жертвою шахраїв, чернігівка звернулася до поліції.

Патрульним, які прибули на місце, потерпіла надала детальний опис незнайомця, якому віддала гроші. Також інспектори дізналися, що на будинку встановлені камери відеоспостереження. Це дало змогу з’ясувати, що зловмисник поїхав на автомобілі Mercedes-Benz.

Поліцейським вдалося встановити, що згадане авто виїхало за межі Чернігова і рухається у напрямку столиці. Всі патрульні екіпажі отримали орієнтування про розшук Mercedes-Benz.

Згодом патрульні, які несуть службу на стаціонарному посту “Кіпті”, зупинили транспортний засіб, що значився в орієнтуванні. В авто перебували двоє чоловіків: 20-річний чернігівець та 25-літній киянин.

На місце інспектори викликали слідчо-оперативну групу для з’ясування всіх обставин справи та надання правової кваліфікації діям затриманих. Під час огляду автомобіля слідчий виявив та вилучив кошти в сумі 4 тисяч доларів США.