Запорізькі патрульні зупинили чоловіка в стані алкогольного сп’яніння, який вирішив покататися містом на викраденій автівці

Учора патрульним надійшов виклик про те, що на вулиці Волгоградській автомобіль BMW X6 здійснив наїзд на бетонну огорожу та поїхав з місця події. Водночас інший екіпаж отримав інформацію про незаконне заволодіння цим транспортним засобом.

Під час відпрацювання поліцейські виявили схожий за описом автомобіль. На вимогу зупинитися водій не реагував та прискорив рух. Інспектори наздогнали автівку, водієм виявився 27-річний громадянин.

Поліцейські з’ясували, що порушником є автомеханік СТО, який викрав цей автомобіль зі станції, щоб покататися містом. Очевидці подїї повідомили, що в момент ДТП за кермом був інший громадянин, особа якого встановлюється.

У керманича інспектори виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд проводився у встановленому законом порядку на місці, результат позитивний 3,09 проміле.

На місце події охоронці порядку викликали слідчо-оперативну групу.

На водія патрульні склали ряд адміністративних матеріалів:
📌протокол за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння);
📌протокол за ст. 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку);
📌постанову за ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів) КУпАП.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України. Відомо, що слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ.