У Києві патрульні затримали чоловіка, який, ймовірно, намагався заволодіти автомобілем та спричинив ДТП

Сьогодні вночі мешканці одного з будинків на вулиці Солом’янській побачили підозрілого чоловіка з ознаками сп’яніння, який намагався потрапити до салону автомобіля Lincoln, очевидно, не маючи ключа. Після того, як йому це вдалося, чоловік завів автомобіль та одразу спричинив ДТП: в’їхав у припаркований Audi та втік.

Патрульні негайно взялися обстежувати прилеглу територію, схожого за описом громадянина затримали неподалік. Той пояснив, що Lincoln йому не належить, автомобіль вдалося завести уламком ключа, який був у замку. Своєї причетності до проникнення та ДТП не заперечував.

Інспектори провели чоловікові освідування на стан сп’яніння, результат — 1,96 проміле, що майже у 10 разів перевищує дозволений рівень.

На чоловіка склали протоколи за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння), за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) та постанову за ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом без наявності відповідних документів) КУпАП.

Для з’ясування всіх обставин події та надання кваліфікації діям затриманого патрульні викликали слідчо-оперативну групу Солом’янського управління поліції.