Відбувся Всеукраїнський форум “Проти#дій булінгу! Хто мій безпечний друг?”

“Такого явища, як булінг, не має бути. І подолати його ми зможемо лише об’єднавши зусилля, пояснюючи усім — дітям, батькам, усьому суспільству те, що булінг не можна толерувати”, — Олексій Білошицький.
Учора відбувся Всеукраїнський форум “Проти#дій булінгу! Хто мій безпечний друг?”, який покликаний покращити якість реагування на повідомлення про факти цькування, подолати латентність булінгу, а також активно залучити громадськість, дітей та інших учасників освітнього процесу до протидії булінгу.

Долучився до форуму й перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. Він розповів, як патрульна поліція працює над тим, щоб булінг не замовчувався, не толерувався і кожен міг його виявити, ідентифікувати і діяти.

“У 2016 році ми запустили програму шкільний офіцер поліції, яка наразі покриває всі міста, де працює патрульна поліція, і спрямована, зокрема, на те, щоб виявляти явища булінгу і щоб діти розуміли, що це таке. Ми використовуємо в роботі спеціальну гру для дітей “Коло безпеки”. Граючи у неї, діти дізнаються, що таке булінг, як реагувати, об’єднуватися проти нього і не мовчати. Також у школах працює проєкт “Помічник поліцейського” — це ті діти в класі, які мають підвищене почуття справедливості й самі прагнуть допомагати поліцейським у виявленні фактів булінгу і його протидії”, — розповів Олексій Білошицький.

Шкільні офіцери поліції перебувають у постійній комунікації з дітьми, мають з ними спільні чати, а номери телефонів шкільних офіцерів поліції записані на дошках у тих школах, де ми працюємо. Діти завжди можуть звернутися до поліцейського за допомогою.

Боротися з булінгом можна лише масовим висвітленням, роз’ясненням, не замовчуванням і постійною увагою до цього явища. Лише так ми можемо змінити уявлення і свідомість нашого суспільства для того, щоб подолати булінг.