Черкаський водний патруль протягом ночі виявив два факти браконьєрства

Поліцейські роти з обслуговування водних об’єктів управління патрульної поліції в Черкаській області спільно зі спеціалістами Державної екологічної інспекції Центрального округу на постійній основі здійснюють профілактичні заходи щодо протидії браконьєрству на водоймах Черкащини, а особливо у період нересту.

Відтак, патрулюючи територію на річці Рось, поруч із селом Гамарня, Черкаського району, інспектори виявили двох осіб, які займалися незаконним виловом риби, за допомогою забороненого знаряддя лову – павука. Також поруч лежав мішок із свіжовиловленою рибою: 21 лящ, 1 в’язь, 1 синець, 1 карась та 3 плитки. Сума збитків завдана державі становить – 7 192 грн.

Інший випадок незаконного вилову риби був зафіксований в адміністративних межах села Михайлівка, Золотоніського району. Інспектори водного патруля та спеціалісти Держекоінспекції помітили чоловіка із незаконним знаряддям лову – мисиновою сіткою та із свіжовиловленою рибою видів: лящ – 19, карась – 54, плітка – 2. Сума завданих збитків складає близько 7 700 грн.

В обох випадках, на місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу для встановлення обставин вчинення правопорушення. Заборонені знаряддя лову, мотоцикл та рибу вилучили.

Нагадуємо, що у період нересту дозволено любительський лов водних біоресурсів з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега.