Community Policing у дії: історія про те, як водій громадського транспорту допоміг виявити керманича в стані наркотичного сп’яніння, який до того ж є злісним порушником

Учора ввечері львівський водій маршрутного транспортного засобу N°184А здійснив свій останній рейс за день і прямував в автопарк, щоб після насиченого робочого дня нарешті піти відпочивати.

Однак, все сталося не так, як хотілося. На вулиці Польовій він побачив автомобіль Ford, водій якого неадекватно поводився на дорозі. Керманич громадського транспорту негайно заблокував його автомобіль автобусом і викликав патрульних.

Прибувши на місце події, патрульні виявили у 43-річного водія легкового автомобіля ознаки наркотичного сп’яніння. Перевірка у медичному закладі підтвердила, що він керував транспортним засобом під дією метадону.
На порушника винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами) КУпАП та склали протокол за ч. 2 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння вдруге впродовж року) КУпАП.

Патрульні з’ясували, що чоловік є постійним порушником. Ще 2019-го його позбавили посвідчення водія за керування транспортним засобом в нетверезому стані на 3 роки. Тож ще пів року чоловіку не можна було сідати за кермо. Ба більше, цьогоріч це вже 6 протокол за керування в стані сп’яніння: три у лютому, один у березні й ще один кілька днів тому. У березні його знову позбавили посвідчення водія.

Дякуємо свідомим громадянам за їхню пильність та небайдужість. Співпраця поліції та громади робить наше місто безпечнішим.

Якщо ви стали очевидцем правопорушення, телефонуйте на лінію 102.