Бориспільські патрульні зупинили водія за перевищення швидкості на 57 км/год та виявили у нього ознаки сп’яніння та ймовірно наркотичні речовини

Учора, близько 16-ї години, в Борисполі на вулиці Київський Шлях патрульні вимірювали швидкість руху автомобілів. Інспектори помітили автомобіль Subaru Legacy, який рухався містом зі швидкістю 107 км/год, що на 57 км/год перевищує максимально допустиму.

Поліцейські відразу зупинили правопорушника. Під час спілкування з 26-річним водієм патрульні помітили у нього явні ознаки наркотичного сп’яніння. Чоловік відмовився проходити огляд на стан сп’яніння.

Патрульні склали на керманича протокол за ч. 1 ст. 130 (Відмова від огляду на стан сп’яніння) та винесли постанову за ч. 4 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на п’ятдесят кілометрів на годину) КУпАП. Крім цього, чоловік себе агресивно поводив та не виконував законних вказівок інспекторів, а тому на нього ще склали протокол за ст. 185 (Злісна непокора вимозі поліцейських).

Оскільки водій мав ознаки сп’яніння, охоронці порядку відсторонили його від подальшого керування автомобілем.

Поки інспектори спілкувались із правопорушником, вони помітили, що у салоні авто лежить zip-пакет зі порошкоподібною речовиною білого кольору. Відповідно, патрульні прийняли рішення провести поверхневу перевірку чоловіка та салону автомобілю, а також викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

У чоловіка поліцейські вилучили два пакети з білою порошкоподібною речовиною, ганчір’я з подібною невисушеною речовиною, ампули із рідиною, ймовірно наркотичної дії. Також у комплекті до цього чоловік мав пакунок zip-пакетиків, електронні ваги, шприц, металевий ніж та гумову палицю.

На місці події працюють слідчі, які й будуть давати правову кваліфікацію діям водія та встановлювати походженя виявлених речовин.