У Львові патрульні виявили чоловіка, що, імовірно, здійснив неправдивий виклик про замінування вокзалу

Заявник зателефонував до поліції вчора, близько опівночі. Він повідомив, що на території залізничного вокзалу закладена вибухівка. Усі необхідні служби швидко прибули на Площу Двірцеву та перевірили вокзал — інформація не підтвердилася.

Поліцейські одразу почали пошуки заявника, що повідомив про псевдозамінування. Близько 2-ї години ночі патрульні отримали інформацію, що ймовірний зловмисник на вулиці Стрийській, неподалік автовокзалу. Там інспектори побачили підозрілого чоловіка, який ховався між припаркованими автомобілями.

Під час поверхневої перевірки у нього виявили мобільний телефон, з номеру якого здійснили повідомлення про замінування.

32-річного чоловіка доставили у відділок поліції для встановлення обставин. Йому загрожує відповідальність за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) ККУ. Карається позбавленням волі на строк від 2 до 6 років.

Нагадуємо, що свідомо неправдиві виклики можуть мати серйозні наслідки. Адже часу, що патрульні витрачають на виявлення уявних правопорушень, може забракнути у момент, коли допомога поліції дійсно потрібна. Будьте відповідальними!