Патрульні Чернігова виявили водія напідпитку, що 14 разів позбавлений права керування

Вчора, близько 22-ї години, патрульні отримали повідомлення, що вулицею Шевченка на зустріч потоку транспорту (вулиця з одностороннім рухом) їде автомобіль ЗАЗ Sens з фішкою таксі.

За кілька хвилин охоронці порядку зупинили зазначене в орієнтуванні авто. З’ясувалося, що за його кермом перебуває 36-річний чернігівець, якого неодноразово виявляли за кермом напідпитку. Під час спілкування поліцейські помітили у водія зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. До того ж той поводився зухвало: лаявся, ображав патрульних та погрожував їм. Заспокоївся лише тоді, коли після неодноразових прохань та попереджень на нього одягли кайданки.

Чоловік погодився пройти медогляд у встановленому законом порядку. Результат виявився позитивним – 1,04 проміле алкоголю.

Патрульні склали на громадянина низку адміністративних матеріалів, а саме: за ч. 3 ст. 130 (Керування в стані алкогольного сп’яніння вчинене двічі протягом року), ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права) та ст. 173 (Дрібне хуліганство) КУпАП. Транспортний засіб було доправлено на арештмайданчик.

Суд позбавив чоловіка права керування транспортними засобами за попередні аналогічні правопорушення, а посвідчення водія давно вилучено. Одне з таких судових засідань відбулося 28 січня поточного року, на якому чоловіка вчергове позбавили права керування строком на 10 років, а також зобов’язали сплатити штраф 40 800 гривень.

Загальна кількість рішень суду (що вже набрали чинності), за якими громадянина притягнули до адміністративної відповідальності за керування в стані сп’яніння – 14.