Патрульна поліція Херсонщини: “Розпочинати треба з азів. А профілактику порушень ПДР водіями – з автошколи”

Цього твердження патрульні дотримуються в своїй службі. І тому вкотре завітали минулого тижня до однієї з автошкіл міста. Майбутнім керманичам інспектори роз’яснили деякі аспекти законодавства, розповіли про свої повноваження та обов’язки, ознайомили зі статистико ДТП на дорогах Херсона й області.
Окремо зупинилися на проблемі керування в нетверезому стані. Адже це явище щорічно призводить до тисяч ДТП. А щоб продемонструвати вплив алкоголю на організм та поведінку водія, інспектори запропонували всім охочим випробувати на собі спеціальні окуляри “Drunk Busters Goggles”. Вони допомагають усвідомити всі ризики керування в нетверезому стані й дають зрозуміти небезпечний вплив стану сп’яніння на водіїв.
Прості вправи – знайти вихід із намальованого лабіринту, пройти прямою лінією, подолати звивисту та доторкнутись вказівним пальцем до пальця поліцейського. Однак виконати їх виявилось нелегко.
Хоча всі “випробування” й супроводжувались посмішками й сміхом, їх значення буквально читалось в очах слухачів автошколи: алкоголь та кермо – не сумісні!