У Києві позбавлений права керування водій з ознаками сп’яніння пояснив патрульним, що “купив підробне посвідчення в інтернеті, щоб таксувати”

Учора ввечері на вулиці Дегтярівській патрульні помітили автомобіль Renault, який рухався без увімкненого світла фар. Інспектори зупинили транспортний засіб, а під час спілкування з водієм помітили у нього явні ознаки наркотичного сп’яніння.

Той зізнався патрульним, що напередодні вживав наркотики та позбавлений судом права керування за подібне порушення на 10 років. Для встановлення особи чоловік пред’явив паспорт.

Патрульні вирішили провести водію поверхневу перевірку. У результаті виявили пакетики з зеленою речовиною рослинного походження. Крім того, підозріле посвідчення водія: на фотографії був зображений зупинений керманич, а дані — чужі. Патрульні з’ясували, що таке посвідчення у базах відсутнє, а сам документ має ознаки підробки. Водій пояснив, що придбав його в інтернеті, щоб реєструватися у програмах, через які він надавав послуги з перевезення пасажирів.

Патрульні склали на водія протокол за ч. 3 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння особою, яка двічі протягом року керувала транспортними засобами у стані сп’яніння), винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом, бувши позбавленим такого права судом) КУпАП.

Інспектори викликали на місце слідчо-оперативну групу Шевченківського управління поліції для вилучення речовин і посвідчення та надання правової кваліфікації діям громадянина.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили, що водій, який надає послуги з перевезення має ознаки сп’яніння або ж порушує ПДР, просимо вас телефонувати на лінію 102. Безпечна поїздка — ознака того, що ви вчасно прибудете за місцем призначення.