“Нам страшно та холодно. Ми із сестрою залишилися самі вдома”: 6-річна дівчинка звернулася по допомогу до патрульних

https://www.facebook.com/patrolpolice.gov.ua/posts/2818622205072962

Такий виклик отримали патрульні в Сумах надвечір 20 січня. Дитина плакала й просила допомоги, адже вони разом маленькою сестричкою залишилися вдома самі. Дівчинка знала, що патрульні швидко прийдуть на поміч, адже в школі її навчили: якщо потрібна допомога — телефонуй 102.

За лічені хвилини патрульні Яна Савицька та Юрій Логвінов були на місці й перелазили через паркан, аби потрапити до будинку маленької заявниці. Дорогою вони постійно підтримували розмову з дитиною та заспокоювали її. Налякана дівчинка відчинила поліцейським двері й одразу провела їх до іншої кімнати. Там, на ліжку, лежала її 6-місячна сестричка, яка тихо плакала.

“Перше, що я відчула – немовля було геть холодним. Здавалося, від холоду їй і плакати не було сил. Воно й не дивно, адже в будинку було дуже холодно. Її старша сестра сказала, що сьогодні вони ще нічого не їли”, — розповідає патрульна Яна. Вона швидко одягла наймолодшу дівчинку, намагаючись зігріти. Водночас її напарник Юрій викликав швидку.

6-річна дитина розповіла, що живе з батьком та близько години тому він пішов до когось у гості. Вона також знайшла папірець з його номером. Інспектори одразу зателефонували чоловікові. Спершу він запевняв, що зараз зі своїми доньками, та коли зрозумів, що з ними поліцейські, повернувся додому. Чоловік мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Дітей з ознаками переохолодження шпиталізували до лікарні. Батька для надання пояснень охоронці порядку доставили до відділку поліції. Про подію патрульні також повідомили ювенальну превенцію.