За погрозу зброєю патрульним чоловікові загрожує кримінальна відповідальність

Сьогодні, близько 5-ї години ранку, на вулиці Сихівській, у Львові, патрульні зупинили водійку автомобіля BMW 528, яка порушила ПДР.

Поліцейські сіли в службовий автомобіль для перевірки в базі даних документів порушниці. Раптом у вікно постукав невідомий чоловік. Поліцейські опустили вікно аби запитати причину звернення. Молодий чоловік повідомив, що має бойову зброю і показав її в кишені. Він обійшов патрульний автомобіль і встав на газоні.

Патрульні вийшли за ним і побачили, що 19-річний юнак скерував на них зброю і почав нецензурно висловлюватися. Поліцейські негайно затримали його та надягнули кайданки. На місце події викликали слідчо-оперативну групу Сихівського відділу поліції.

Тепер хлопцеві загрожує кримінальна відповідальність за ч.1 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, під час виконання ним службових обов’язків) ККУ.

Карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.