Харківські патрульні затримали ймовірного викрадача транспортного засобу

https://www.facebook.com/kharkivpolice/posts/2852281081721425

Сьогодні, близько 1-ї години ночі, під час патрулювання Немишлянського району Харкова, увагу патрульних привернув автомобіль ВАЗ, який рухався в темну пору доби без ввімкненого ближнього світла фар. Також в цей час в радіоефірі надійшло орієнтування з приводу незаконного заволодіння схожим за описом авто ВАЗ. Інспектори вирішили зупинити автівку.

Водій не відреагував на подану патрульними вимогу про зупинку та пришвидшив рух, тому поліцейські відразу розпочали переслідування автомобіля. Керманич порушував ПДР та здійснював небезпечні маневри. На вулиці Шкільній він не впорався з керуванням та наїхав на огорожу.

Після ДТП водій залишив автомобіль та почав втікати від поліцейських. Патрульні наздогнали порушника. Чоловік поводив себе агресивно, хапав патрульних за формений одяг, а також дістав з кишені викрутку та намагався вдарити одного з поліцейських. Чоловіка відразу затримали.

Чоловік зізнався, що заволодів транспортним засобом у Немишлянському районі Харкова. Також керманич мав явні ознаки наркотичного сп’яніння, але проходити огляд у лікаря-нарколога відмовився.
На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу.

Патрульні ж склали на водія адміністративні протоколи за статтями: 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу), 130 (Відмова від огляду на стан сп’яніння) та 122-2(Невиконання вимоги про зупинку транспортного засобу) КУпАП.