Чернігівські патрульні започаткували акцію “Іграшки проти насильства”

Що відчувають діти, які стали очевидцями домашнього насильства? Пережите не минає безслідно й має серйозні наслідки у майбутньому. Патрульні, які приїжджають на такі виклики, знають та усвідомлюють це. Саме тому поліцейські шукають можливості, щоб викликати довіру в дітей, заспокоїти їх та вселити віру в те, що все буде добре.

Близько двох років тому в Одесі патрульні реалізували ініціативу “М’яка радість”, яка діє донині. Її суть полягала у тому, що патрульні завжди мають під рукою м’яку іграшку, аби у потрібний момент підтримати дитину та допомогти їй відволіктися й хоча б на мить забути про побачене. У такий спосіб поліцейські знаходять контакт з дітьми не лише під час реагування на випадки домашнього насильства, а й у разі ДТП чи в інших стресових ситуаціях.

Цього року, в рамках акції “16 днів проти насильства”, ініціативу колег перейняли чернігівські патрульні. Їхня акція має назву “Іграшки проти насильства” і відтепер вона діятиме на постійній основі. 14 чернігівських екіпажів, які сьогодні виїдуть на нічну зміну, матимуть м’які іграшки в службових автомобілях, щоб у потрібний момент допомогти тим, хто найбільше потребує уваги.

Дякуємо небайдужим громадянам та волонтерам, які допомагали патрульним збирати іграшки для дітей. Завдяки вашим зусиллям стало можливим реалізувати ініціативи в містах.