Київські патрульні допомогли жінці, яка потрапила у складну життєву ситуацію

У столиці перший сніжний вечір. Хтось радіє погоді, хтось бідкається як без пригод потрапити додому, а хтось — телефонує до поліції в пошуку допомоги. Однією з таких була мати з маленькою донькою. Патрульним вона розповіла, що через фінансову скруту не має змоги оплачувати квартиру, тож вони опинилася без даху над головою і зовсім без грошей…

Патрульні Євгеній Гридін та Іван Янковий не залишили жінку сам на сам із проблемою. Її історія защеміла в серцях поліцейських й вони почали діяти. Інспектори одразу почали телефонувати до всіх можливих соціальних служб та активістів, які могли б підтримати жінку. Такий пошук привів їх до однієї з волонтерок:

— Доброго дня, це патрульний Голосіївського району Києва. У мене в авто жінка з дворічною дитиною їм немає де жити, я погуглив і мені дали ваш номер, сказали ви допоможете. Ви ж волонтер? — з надією й трохи ніяковіючи телефонував патрульний.
— Так, спробую допомогти, — почули патрульні у відповідь.

Волонтерка відшукала житло для жінки з дитиною, щоправда в іншому місті.

Разом з їхнім командиром Віталієм Козорізом патрульні відвезли матір та доньку на вокзал, придбали квитки за власні кошти та посадили на потяг, що попрямував в інше місто. Там на них вже чекала волонтерка, яка мала їх зустріти та допомогти освоїтися на новому місці.

Ця історія не про виконання службових обов’язків чи відпрацювання виклику, вона про людяність та щире бажання допомогти тому, хто потрапив у складну життєву ситуацію. У такі моменти забуваєш про те, що повинен, а дієш так, як підказує добре серце.

З вокзалу патрульні поїхали на інший виклик, їхня зміна продовжувалася.

Але, певно, ще не раз кожен з них пригадав очі дитини, яка дивилася на них з надією, що вони допоможуть, і десятки щирих “Дякую”, які вони почули від її матері. Тепер жінка має змогу розпочати все спочатку й ми щиро бажаємо, щоб у неї все вдалося.