Патрульні проводять щорічний осінній комісійний огляд вулично-дорожньої мережі

На всій території обслуговування інспектори з відділів безпеки дорожнього руху проводять осінній комісійний огляд автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів. Перевірка проводиться з метою: визначення стану експлуатаційного утримання вулично-дорожньої мережі після закінчення літнього сезону; готовності комунально-дорожніх організацій до утримання вулично-дорожньої мережі у зимовий період та їх готовність до введення обмежень, у випадку настання незадовільних погодних умов; наявності та стану стоянок і місць тимчасового відстою транспортних засобів (на час погіршення погодних умов у зимовий період) на автомобільних дорогах державного значення.

Поліцейські фіксують стан покриття проїзної частини, узбіч, тротуарів, наявність та стан дорожніх знаків, розмітки та огородження, а також видимість зазначених технічних засобів організації дорожнього руху. Особливу увагу патрульні приділяють аварійно-небезпечним ділянкам дороги та місцям концентрації ДТП.

За результатами проведеного обстеження інспекторами буде сформований акт огляду, в якому будуть визначені необхідні обсяги ремонтних робіт та заходи з ліквідації виявлених недоліків в експлуатаційному утриманні вулично-шляхової мережі. Також балансоутримувачам будуть направлені відповідні приписи з вимогою усунути виявлені недоліки.