Поліцейські затримали чоловіка, ймовірно, причетного до викрадення авто

Учора, близько 22-ї години, в місті оголосили план “Перехват”: на лінію 102 надійшло повідомлення про заволодіння автомобілем Volkswagen у Подільському районі.

Заявниця дала оголошення про продаж авто, на яке відповів потенційний покупець. Жінка домовилася показати йому автомобіль, однак все пішло не так: замість дивитись автомобіль, чоловік на ньому поїхав.

Усі автопатрулі міста отримали орієнтування та взялися шукати Volkswagen. Першими помітили його патрульні на проспекті Шухевича, почалося переслідування, водій-утікач ігнорував вимоги патрульних про зупинку.

Volkswagen рухався на великій швидкості в напрямку Оболонського району, під час утечі водій створював численні аварійні ситуації. Двічі на своєму шляху потрапляв у штучний затор, створений патрульними, але і це не зупинило ймовірного викрадача — обидва рази він проїхав скрізь затор протаранивши автівки.

На проспекті Степана Бандери, автопатрулі заблокувати втікача. Залишивши автомобіль, чоловік почав втікати, але був затриманий патрульними спільно з поліцейськими полку особливого призначення.

Патрульні склали на втікача протоколи за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) за ст. 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку) та за ст. 122-4 (Залишення місця ДТП) КУпАП.

Надалі чоловіка затримали та передали слідчо-оперативній групі.