“Я живу в червоному будинку” : за такими ознаками патрульні Києва розшукали домівку хлопчика, який загубився

Сьогодні патрульні отримали виклик від стурбованої жінки. Заявниця повідомила, що помітила на проспекті Правди маленького заплаканого хлопчика без супроводу дорослих, який збирався перейти проїзну частину. Жінка привела його до охорони найближчого супермаркету та викликала поліцію.

Інспектори, які прибули на виклик, відразу змогли знайти підхід до дитини та заспокоїти її. Хлопчик захопився грою з поліцейским ліхтариком та кепкою, а в цей час охоронці порядку змогли з’ясувати у нього вік, прізвище та опис будинку, в якому він проживає. Патрульні посадили його до службового автомобіля та поїхали до будинків, які підпадали під опис. Маленький мандрівник швидко впізнав потрібний. Консьєрж у будинку впізнала хлопчика та повідомила автопатрулю квартиру його проживання.

Патрульним відчинила здивована багатодітна мати. Виявилося, що вона відпустила старшого 5-річного сина грати у закритому дворі та навіть не здогадувалась, що він загубився. Поліцейські провели змістовну профілактичну бесіду, а про подію повідомили інспектора з ювенальної превенції.

Патрульна поліція вкотре наголошує дорослим на необхідності відповідально виконувати батьківські обов’язки та не залишати малечу без нагляду.