Патрульні Рівного оперативно затримали осіб, які, ймовірно, скоїли розбійний напад на чоловіка та заволоділи майже мільйоном гривень

Учора, близько 8-ї години ранку, на центральному ринку в Нововолинську, Волинської області, стався розбійний напад.

Двоє невідомих чоловіків, скориставшись газовим балончиком, вирвали з рук потерпілого барсетку зі значною сумою грошей. Волинянин намагався опиратись зловмисникам, але ті, застосувавши силу, відібрали у нього кошти.

Для затримання злочинців ввели оперативний план “Перехоплення”. Було відомо, що нападники пересувалися на автомобілі BMW 320 D на іноземній реєстрації та рухались автомобільною дорогою Київ-Чоп у напрямку Львова.

Екіпаж рівненських патрульних, який перебував на стаціонарному посту Опарипси, отримав орієнтування та близько 10-ї ранку помітив й зупинив вказаний автомобіль.

У салоні перебували водій та двоє пасажирів. Під час перевірки документів водій помітно нервував, а потім раптово кинувся втікати від поліцейських до лісосмуги. У руках чоловік тримав пакунок білого кольору, який під час спроби втекти викинув у кущі. Пакет розірвався, а з нього випали грошові кошти різної валюти та різного номіналу у великій кількості.

Патрульні затримали водія та двох пасажирів із застосуванням спецзасобів.

Надалі інспектори забезпечили охорону місця події. На пост викликали слідчо-оперативну групу. Ймовірних зловмисників передали працівникам відділу управління карного розшуку ГУНП Волинської області.

Слідчим було проведено огляд місця події та вилучено грошові кошти на загальну суму близько одного мільйона гривень.