Понад 5 проміле алкоголю в крові водія: небайдужий громадянин допоміг патрульним Київщини виявити нетверезого кермувальника

Учора, на початку 21-ї години до чайківських патрульних звернувся небайдужий громадянин. Чоловік повідомив, що з паркувального майданчику намагається виїхати водій авто на іноземній реєстрації марки Volvo, який перебуває, ймовірно, в стані сп’яніння.

Екіпаж патрульних вже через декілька хвилин на 51 км автодороги Київ – Чоп помітив транспортний засіб, на який вказав громадянин.

Водієм вантажівки виявився 37-річний громадянин сусідньої держави. Після зупинки чоловік майже не розмовляв та мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Патрульні допомогли йому вийти з авто.

У присутності двох свідків останній пройшов огляд за допомогою приладу Drager. Результат приголомшив патрульних – понад 5,0 проміле алкоголю в крові. Це майже смертельна доза.

Виникає запитання: як водій у такому стані сів за кермо транспортного засобу? Адже авто – це предмет підвищеної небезпеки. Цей громадянин загрожував не лише собі, а й оточуючим.

Охоронці порядку склали відповідні адміністративні матеріали відносно порушника. Водія відсторонили від керування транспортним засобом. Автомобіль передали іншому водієві, який має відповідну категорію на право керування.