Патрульні поліцейської станції Буковель допомогли 13-річному туристу, якому стало зле в горах

Справжньою пригодою для групи туристів обернувся похід в гори. Батько зі своїм 13-річним сином та ще двома знайомими спланували похід на дві вершини — спершу підкорили гору Хом’як, а потім вирішили піднятися ще й на Синяк.

Однак під час підйому сину раптово стало погано. Він не міг йти далі й втрачав свідомість. Чоловік зателефонував своїй дружині, аби вона викликала когось на допомогу.

Жінка звернулася до чернівецьких патрульних, які наразі несуть службу на поліцейській станції в Буковелі, з проханням прийти на поміч.

Потрапити до місця, де застрягли туристи, було складно, адже дорогу, яка веде біля підніжжя гори, ремонтують. Вона повністю перерита. Проїхати туди могла тільки спеціальна техніка. Патрульний Богдан Юрій звернувся по допомогу до місцевих мешканців й вони відгукнулися. Надавши два квадроцикли, вони взяли з собою патрульного й попрямували до застряглих у горах туристів.

13-річного хлопця відразу транспортували до поліцейської станції в Буковелі. Там на сина вже чекала мама. Він мав переохолодження, оскільки, до всього, ще й промок під дощем. На станції хлопець зігрівся, патрульні напоїли його гарячим чаєм. Допомоги лікарів він потребував.

Тим часом батько хлопчика зі знайомими спустилися до місця, де вже міг проїхати автомобіль. Звідти на службовому авто їх забрав патрульний Олександр Гуцул, і також доставив на станцію.

Дякуємо небайдужим громадянам, які відгукнулися на чужу проблему й надали свій транспорт.