Олексій Білошицький отримав міжнародну спеціальну відзнаку за підтримку руху “HeForShe”

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький отримав міжнародну спеціальну відзнаку за підтримку руху “HeForShe” від Міжнародної асоціації жінок-поліцейських (IAWP).

Міжнародна асоціація жінок-поліцейських (IAWP) створена у 1915 році в Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія. На сьогодні ця організація об’єднує поліцейських з понад 70 країн.

Щороку Міжнародна асоціація жінок-поліцейських (IAWP) отримує з усього світу сотні номінацій на щорічні відзнаки асоціацією представників правоохоронних органів, які заслуговують визнання за їхній внесок у роботу відповідних агенцій та службу місцевим громадам.

IAWP також розглядає кандидатів на нагороду, які представлені у номінації “Відзнака для чоловіків за підтримку руху “HeForShe”. Це номінація для чоловіків – представників правоохоронних органів, які відіграють значну роль і зробили внесок в утвердження ґендерної рівності та посилення ролі жінок у поліції (правоохоронних органах).

Усього щороку IAWP надає 8 номінацій для жінок-поліцейських і лише 1 номінацію для чоловіка-правоохоронця “HeForShe”.

Цього року номінанти з України були вперше представлені на розгляд комітету з нагород IAWP. Якість поданих номінацій для всіх категорій відзнак робить дуже складною задачу відбіркового комітету, і номінації 2020 року також стали справжнім викликом, оскільки кожна і кожен з номінантів заслуговують на визнання.

Надзвичайно пишаємося, що в цьому році, вперше в Україні, таку визначну міжнародну нагороду отримав представник Департаменту патрульної поліції України. Серед інших переможців – поліцейські з США, Канади, Великобританії.

Олексій Білошицький, перебуваючи на посаді першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції, поряд з іншими питаннями, активно опікується забезпеченням рівних прав і можливостей жінок і чоловіків у підрозділах патрульної поліції, є амбасадором в просуванні ідеї ґендерної рівності та членом #УАППО.

Щиро вітаємо Вас, Олексію Георгійовичу, із заслуженою нагородою.