Місяць роботи камер автоматичної фіксації

З 1 червня у Києві та на автомагістралях Київської області запрацювали 50 камер автоматичної фіксації порушень ПДР.

За місяць роботи ці камери зафіксували сотні тисяч порушень перевищення швидкості. За першу добу роботи, 1 червня, кількість порушень швидкісного режиму водіями склала 57 880. Поступово їхня кількість зменшувалася і вже до кінця червня знизилася у понад у 4,5 рази. За добу 30 червня було зафіксовано лише 13 325 фактів перевищення швидкості.

Наразі порушникам направлено 398 410 постанов про перевищення швидкості. На сьогодні сплачено – 219 тисяч штрафів, на суму понад 31 мільйон гривень. Ці гроші будуть направлені на оплату послуг “Укрпошти”, на оплату друку бланків, а решта коштів буде направлена в бюджет для витрат на відновлення транспортної інфраструктури.

Нагадуємо, що у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год, але не більше 50 км/год штраф складає 255 гривень, якщо перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 50 км/год. – штраф 510 гривень.

Штраф зменшується на 50 відсотків, якщо його сплачено протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.

Наразі в столиці вже тестують інші можливості системи – фіксацію інших порушень правил дорожнього руху, зокрема таких як проїзд смугою громадського транспорту, фіксація порушень стоянки, виїзд на зустрічну смугу руху та проїзд пішохідними доріжками.

Крім того, вже у цьому році за кошт держбюджету планується закупити 300 відеокамер для використання на дорогах України. Протягом наступних двох років по всій країні запрацює тисяча таких камер. Основне завдання яких – дисциплінувати водіїв, адже за минулий рік в ДТП на дорогах України загинуло понад 3 тисячі людей.