Патрульна поліція створила паркомісця для любителів штрафів

“Місця для любителів штрафів” — дорожня розмітка яскравого помаранчевого кольору з таким написом з’явилася на вулицях Києва. У такий спосіб патрульна поліція вирішила ще раз звернути увагу водіїв на проблему неправильно припаркованих авто.

За 5 місяців 2020 року поліцейські винесли близько 40 тисяч постанов за порушення водіями транспортних засобів правил паркування.

“Неправильно припарковані авто не тільки створюють затори й ускладнюють рух для інших водіїв та пішоходів, але й стають причиною аварійних ситуацій. Ми зробили ці неправильні парковки, щоб ще раз, тепер іронічно, нагадати водіям про те, що тротуари, газони та пішохідні переходи — не місця для стоянки”, — зауважив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Розмітка нанесена на місцях, де найчастіше паркуються неправильно, і виключно на тих ділянках дороги, де зупинка або стоянка вже заборонена ПДР.

Наразі “Місць для любителів штрафів” у столиці 65, але планується, що їх буде понад 100.

Нагадуємо водіям, як припаркуватися без порушень.

Усе просто: дотримуйтесь ПДР. Для цього потрібно залишати свій транспортний засіб або у спеціально відведених місцях (багатоповерхові підземні або надземні паркінги, великі стоянки біля торговельних та розважальних центрів, спеціально позначені розміткою місця для паркування) або в тих місцях, де зупинка і стоянка дозволені ПДР.

Нагадуємо також і про відповідальність за це правопорушення. Статтею 122 КУпАП передбачено:

-у разі порушення водіями транспортних засобів правил зупинки, стоянки на водія накладається штраф в розмірі п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 255 гривень.
-у разі порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху, накладається штраф в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 510 гривень.

Також транспортний засіб може бути тимчасово затримано шляхом доставлення для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку.