Патрульні Сум оперативно затримали ймовірного грабіжника

Нещодавно, близько 5-ї години ранку, екіпаж патрульних отримав повідомлення про вчинення грабежу в одному з будинків на вулиці Металургів. За кілька хвилин вартові порядку прибули на місце події. До них звернулася заявниця та розповіла, що кілька хвилин тому незнайомий їй чоловік відкрито заволодів велосипедом, який стояв у коридорі гуртожитку. Як тільки жінка не намагалася його зупинити самостійно, але це було марно — незнайомець швидко втік. Отримавши прикмети ймовірного правопорушника та викраденого велосипеда, екіпажі патрульних розпочали пошуки.

Схожого за описом громадянина охоронці порядку виявили на вулиці Юрія Липи. Чоловік неквапливо вів у руках велосипед, схожий на викрадений. Дійсно, заявниця впізнала і громадянина, і своє майно.

Перевіривши особу 32-річного чоловіка, патрульні встановили, що сумчанин неодноразово мав проблеми із законом. А провівши йому поверхневу перевірку, інспектори виявили в нього ще й мобільний телефон, який, згідно з наявними поліцейськими базами даних, перебуває в розшуку, як викрадений.

Що спонукало чоловіка на такий вчинок та звідки в нього викрадений мобільний — усі ці обставини події з’ясовувала слідчо-оперативна група Сумського відділу поліції, яку на місце події викликали патрульні поліцейські.

Наразі, відомо, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (Грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб) ККУ.