У Львові піший патруль виявив осіб, яких шукали за крадіжку з проникненням

Екіпажі нічної зміни отримали орієнтування щодо крадіжки здійсненої в селі Добростани Яворівського району 21 червня.

Там невідомі особи під приводом збирання пожертв зайшли до жінки на подвір’я. В той момен коли жінка відійшла, зловмисники проникли в будинок і викрали значну суму грошей. Після скоєного втекли на автомобілі Opel на іноземній реєстрації. Працівники Яворівського відділу поліції оперативно надали в орієнтування фотографії двох чоловіків та номерні знаки транспортного засобу.

Вчора, близько 21-ї години піший наряд 2 батальйону зупинив за в’їзд у пішохідну зону на площі Міцкевича автомобіль Opel на іноземній реєстрації. Патрульні повідомили причину зупинки. Оскільки в автомобілі було 5 осіб, патрульні вирішили викликати підмогу.

У керманича було відсутнє водійське посвідчення, окрім того він мав ознаки наркотичного сп’яніння. Перевірка підтвердила, що останній вживав марихуану. Усіх осіб супроводили у Галицький відділ поліції для встановлення даних про них. Також, туди викликали слідчо-оперативну групу Яворівського відділу поліції для проведення невідкладних слідчих дій.

Водій та один з пасажирів є фігурантами кримінального провадження, яке слухають в суді міста Івано-Франківська за вчинення аналогічних злочинів. 18 та 26-річні затримані зізналися у скоєному. Повідомили, що частину грошей витратили на розваги, а ще частину відіслали через банківські термінали родичам в Мукачівський район. Крадії затримані за ст. 208 (Затримання уповноваженою особою) КПК України.

На 26-річного водія патрульні винесли об’єднану постанову за ч.1 ст.122 (Невиконання вимог дорожніх знаків) КУпАП та ч.1 ст.126 (Відсутність необхідних документів для керування транспортними засобами) КУпАП, а також склали протокол за ч.1 ст.130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП.